ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

DÜZCE TICARET BORSASI

ORGAN SEÇIMLERINE ILISKIN ILANI

5174 Sayili “Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile Odalar ve Borsalar Kanunu”nun “Oda ve Borsa Organlarinin Seçimleri” Baslikli 3. Bölümü; Organ Seçimleri Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince, DÜZCE TICARET BORSASI MECLIS ÜYELIGI SEÇIMLERI 08 Nisan 2018 Pazar günü Düzce Ticaret Borsasi Idari Binasi D-100 Karayolu Üzeri Ihsaniye Mevkii Düzce adresinde yapilacaktir.

Oy verme islemi saat 09:00’ dan 17:00’a kadar gizli oy, açik tasnif, sayim, döküm esaslarina göre yapilir. Seçmen listesinde adli yazili olmayan üye oy kullanamaz. Oy verenin kimligini, nüfus cüzdani veya Oda ve Resmi Kuruluslarca verilen belge ile kanitlanmasi gerekir.

25/08/2017 tarihli Resmi Gazete’ de 694 sayili Olaganüstü Hal kapsaminda bazi düzenlemeler yapilmasi hakkinda kanun hükmünde kararname geregince Borsamizda son 2 yilini doldurmayan üye kayitlari Borsa Organ Seçimlerinde oy kullanamayacaktir. Gerçek kisi üyeler, oylarini bizzat kullanacaklardir. Gerçek kisiler adina vekâleten oy kullanilamaz. Tüzel kisi adina oy kullanilacak gerçek kisinin, sirketin sahibi, ortagi, yönetim kurulu üyesi, genel müdürü murahhas azasi seviyesinde üst düzey yöneticisi olmalari, sirket temsil ile baglayici islem yapmasi yetkili olmalari ve durumun seçimden en az alti ay öncesini kapsamasi sarttir.

 

Tüzel kisilerin, gerçek kisi temsilcilerinin temsil ettikleri tüzel kisinin tescili ana sözlesmeleri geregince sirketi temsile ve baglayici islem yapmaya yetkili olduklarina dair son bir ay içinde düzenlenmis ve ilgili ticaret sicili memurlugunca tasdik edilmis bir belgeyi oy kullanma sirasinda ibraz etmeleri gerekir. Birden fazla temsilcisi bulunan tüzel kisiler ticaret sicili memurluklarina verilecek bir dilekçe ile hangi temsilcinin seçimlerde oy kullanacagini belirtir. Ticaret Sicil memurlugunca da bu dilekçede belirtilen temsilci için yetki belgesi düzenlenir. Tüzel kisi temsilcisi gerçek kisi adina vekâleten oy kullanamaz. Oy kullanacak sahis firmalarinin kimliginin yaninda olmasi gerekmektedir.

Borsa Meclisine seçilenlerin katilacagi ve 14 Nisan 2018 Cumartesi Günü yapilacak olan Yönetim Kurulu Baskani, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Birlik Genel Kurul asil ve yedek delegeleri ile Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri seçimi sabah 11:00’ dan 15:00’a kadar gizli oy, açik tasnif, sayim, döküm esaslarina göre yapilir.  Meclis üyeligine seçilen Tüzel kisi temsilcisi belgesi ve kimligini gösterir bir belge ile oy kullanabilir.

Aski listesi 19 Mart 2018,  20 Mart 2018 ve 21 Mart 2018 (Pazartesi, Sali, Çarsamba) tarihleri arasinda 3 is günü süre ile Borsa Idari binasinda ve seçmen kütük bürosunda askiya çikacaktir. Düzce Ticaret Borsasi üyelerine duyurulur.

Facebook'ta Paylaş