ÖRNEK FINDIK BAHÇESİ KURULUMU

Düzce’de ana ürün olan fındıkta birim alandan alınan verimi arttırmak ve fındıkta kaliteyi artırmak amacıyla Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezince (DÜFAM) hazırlanan fındık projesi ile Düzce Ticaret Borsasına ait 6 dekar alana örnek bahçe kuruluyor.
Düzce Ticaret Borsası bahçesine kurulan örnek fındık bahçesinde gerçekleşen fındık fidanı dikimine İl Müdürü Esra Uzun, Düzce Üniversitesi Orman fakültesi (DÜFAM Müdürü) Doç. Dr. Öğretim Üyesi Şemsettin Kulaç, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dursun Kara ve fındık üreticisi Özcan Baylan katıldı.
Sürdürülebilir tarım teknikleri ile bölgenin kalkınmasını desteklemek, fındık tarımında yeni ve modern tekniklerin arazide uygulanabilirliğini arttırmak amacıyla oluşturulan örnek fındık bahçesinde Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun’a proje hakkında bilgi veren DÜFAM Müdürü Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şemsettin Kulaç “projelendirilen çalışmada alanda sarı çakıldak ve Yomralı çeşidi kullanılıyor. Bahçe aşılı ağaç kullanılarak Ocak ve tek dal sistemi ile kuruluyor” dedi.
İl Müdürü Esra Uzun yapılan bu çalışmanın fındık tarımındaki yetiştiricilik sorunları, üreticilerin yapmış olduğu yanlış uygulamaları en aza indirgemesini ve bölgede yapılacak olan fındık yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları için örnek teşkil etmesini temenni etti. Kendisine ziyareti için teşekkür ediyoruz.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri