Kredi Borçlarının Ertelenmesi

09 Eylül 2016 tarih ve 2016/9147 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile çesitli afetler nedeniyle ekilisleri, ürünleri, hayvan varliklari, tesisleri veya seralari en az 30% oraninda zarar gören ve bu durumlari il veya ilçe hasar tespit komisyonlarinca belirlenen gerçek veya tüzel üreticilerin T.C. Ziraat Bankasi A.S. ve Tarim Kredi Kooperatiflerine Olan Düsük Faizli Kredi Kullandirilmasina Iliskin Bakanlar Kurulu Kararlari kapsamindaki kredi borçlarinin 3% faizle bir yil süre ile ertelenmesine karar verildi.

01 Ocak 2016 - 09 Eylül 2016 tarihleri arasinda meydana gelen afetlerden zarar gören ve bu Kararname kapsamindaki kredi borçlarinin ertelenmesini isteyen çiftçilerin ÇKS ve Bakanlik diger kayit sistemlerine iliskin bilgileriyle birlikte dilekçe ile 21 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar Il ve Ilçe Müdürlüklerine ve Hasar Tespit Komisyonu Karari tarihinden itibaren de 1 ay içerisinde de yazili olarak ilgili kredi kuruluslarina müracaat etmeleri gerekmektedir.

09 Eylül 2016 tarihinden sonra meydana gelen ve gelecek tabii afetlerden zarar görecek ve bu Kararname kapsamindaki kredi borçlarinin ertelenmesini isteyen çiftçilerin ÇKS ve Bakanlik diger kayit sistemlerine iliskin bilgileriyle birlikte dilekçe ile afet tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Il ve Ilçe Müdürlüklerine ve Hasar Tespit Komisyonu Karari tarihinden itibaren de 1 ay içerisinde de yazili olarak ilgili kredi kuruluslarina müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu baglamda, findik tariminda meydana gelen afetler dolayisi ile afetin meydana geldigi zamansal dilimler halinde Hasar Tespit Komisyonlarina basvuru ve Komisyonlarin afet gördükleri dosya ve dosyalarin alansal miktarlari hususunda bilgi alabilmek icin gerekli girisimlerde bulunulmasi gerekmektedir.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri