BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI

Bölge Istisare Toplantisi tamamlandi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ev sahipliginde, 13 oda ve borsanin katilimiyla Bölge Oda ve Borsalari Istisare Toplantisi Fenerbahçe Topuk Yaylasi Tesislerinde gerçeklestirildi.
Istisare toplantisinda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskan Yardimcisi ve Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu, ev sahibi oda olarak Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin, Meclis Baskan Yardimcisi Nuri Hizel, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Düzce Il Genç Girisimciler Kurulu Baskani Ahmet Serdar Erdem, Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Aslihan Akbal Tüysüz, Düzce Ticaret Borsasi Baskani Nurettin Karslioglu, Akçakoca TSO Baskani Mehmet Nazim Pazvant, Akyazi TSO Baskani Z. Sinasi Bayraktar, Akyazi Ticaret Borsasi Baskani Ali Sener Bayraktar, Alapli TSO Baskani Recep Ocak, Bolu TSO Baskani Türker Ates, Çaycuma TSO Baskani Zekai Kamitoglu, Karadeniz Ereglisi TSO Baskani Arslan Keles, Sakarya Ticaret Borsasi Baskani Adem Sari ve Tosya TSO Baskani Metin Eksi hazir bulundular.
Istisare toplantisinin açilis konusmasini yapan Düzce TSO Meclis Baskan Yardimcisi Nuri Hizel, “Bölgemizin gelismesi, bölge odalarinin istisare halinde olmasi ve ortak sinerjiyle hareket etmesi, bizlere daha fazla katma deger ve güç katacaktir. Illerimizin en büyük sivil toplum kuruluslari olarak bölge anlaminda da güç birligi yapilmali, bu sayede de her platformda sesimizi daha iyi duyurmaliyiz.
Bizim misyonumuz üyelerimizin menfaatine olacak olan çalismalar yapmak, istihdam ve ekonomiye arti deger saglamaktir. Söz sahibi oldugumuz kurum ve kuruluslardan hem ilimize hem de üyelerimize en azami destekleri saglamakla mükellefiz. Bölge odalari olarak birlik içerisinde olursak bu kazanimlari daha ileri seviyelere tasiyacagimiza inaniyoruz” dedi.
Nuri Hizel’in ardindan konusan Düzce TSO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin ise, “Ülkemizin en verimli ve en hareketli cografyasinda bulunan oda temsilcileri olarak bugün burada toplanmis bulunuyoruz. Düzce’nin ve bölgemizin ciddi oranda turizm potansiyeli var. Bunun haricinde Organik Tarim, Tibbi Aromatik Bitkilerin yetistirilmesi ve Ileri teknoloji Ürünleri üretimi noktasinda degerlendirilmeyi bekleyen bir bölgeyiz. Bu potansiyellerimizin tanitimi noktasinda maalesef ki zayif kaliyoruz. Eger bu sorunu asabilirsek inaniyorum ki bölge olarak hem ülke ekonomimize daha fazla katki saglayacak hem de bu büyük imkanlar sayesinde bölgemizi hak ettigi refah seviyesine ulastiracagiz” seklinde konustu. 
Kamu Kurumlariyla Isbirligine önem veriyoruz
Tuncay Sahin, oda olarak kamu kurumlariyla yakin temas halinde olduklarini belirterek, “Göreve geldigimiz günden beri gerek kamu kurumlarimiz gerekse üst birligimiz olan TOBB bünyesinde bir çok çalismaya imza attik. Ilimizi ve bölgemizi tanitma firsati buldugumuz her platformda en üst perdeden kendimizi ifade etmeye çalistik. Yurt içi ve yurt disinda katildigimiz programlarda özellikle Turizm ve Tarim alanlarinda bölgemizin avantajlarini anlattik” ifadelerini kullandi.

Bölgesel Fuar Alanini Kazandirmak istiyoruz

Düzce’ye bölgesel anlamda hizmet verecek modern bir fuar alani kazandirma yönünde girisimleri oldugundan bahseden Sahin, “2-5 Mayis 2019 tarihleri arasinda ilk kez Düzce Fuarimizi gerçeklestiriyoruz. Bu fuari bir baslangiç olarak görüyor, sizlerin de destekleri, idare ve siyasilerin de katkilariyla bir bölgesel fuar alani edinmek üzere girisimlerimiz olacak. Düzce’ye kazandiracagimiz bu eser bütün bölgemize hizmet edecek ve bölge illerinin bu büyük organizasyon alaninda uluslar arasi fuarlar gelistirmesine olanak saglayacaktir. Bu girisimlerimizde sizlerden desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Savuna Sanayi ve Organik tarimda iddialiyiz
Savunma Sanayi Yatirimlari ve organik tarim konusunda iddiali olduklarini söyleyen Düzce TSO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin, “Düzce’nin cografi avantajlarinin yaninda bir de Savunma Sanayi sektöründeki deneyimi de göz ardi edilemez durumdadir. Ilimiz, uzun yillardan bu yana çesitli alanlarda sektör lideri firmalara ev sahipligi yapmakta, bu sayede de ciddi oranda nitelikli isgücüne sahip durumdadir. 
Düzce’nin Savunma Sanayi alaninda pilot bölge ilan edilmesini bekliyor, bu konuda sesimizi her platformda duyurmaya çalisiyoruz.
Düzce Üniversitesi ile birçok konuda isbirligi içerisinde çalisiyoruz. Bu isbirliklerimizden biri de Düzce Üniversitesi Bilimsel Arastirma Laboratuari. Bu laboratuar tarim bakanligimizdan akredite durumda olup, bölgemizin hizmetindedir. Bu akreditasyonun alinmasinda oda olarak ciddi katkilarimiz oldu. Basta toprak analizleri olmak üzere onlarca kalem analiz ve test DÜBIT’te yapilabilmektedir. Bölgemizin is insanlari da bu imkanlardan çok uygun maliyetlerle faydalanabilirler. 
Yine Düzce Üniversitesi’nin gelistirdigi proje ile Tibbi Aromatik Bitki yetistiriciligi konusunda da ciddi mesafeler kat edildi. Degerli hocalarimizin gözetiminde belirlenen arazilerde tibbi aromatik bitkiler yetistirilmeye baslandi. Bu ürünlerin alicilari hazir, kullanim alani hazir. Çiftçilerimize sadece bu ürünler yetistirmek kaliyor. Bu konuda da devletten bazi destekler almaya, yetistiriciligi yayginlastirmaya çalisiyoruz. 
Bölgemizde olmayan bir konuda daha ön arastirmalarimizi yapiyoruz. Ilimize Jandarma Astsubay Okulu kazandirma gayretindeyiz. Hem bölgesel kalkinmaya hem de milli degerlere hizmet edecek olan bu bilim yuvasini da insallah Düzce’ye kazandirmaya çalisacagiz. 
Bölge odalari olarak yakaladigimiz bu güzel sinerjiyi her alanda gelistirmeye, bölge menfaatleri için hep birlikte hareket etmeye gayret etmeliyiz. 
Kendi illerimizde olmayan fakat komsu ilimizde var olan imkanlari hep birlikte degerlendirmeli, TOBB, ilgili bakanliklar ve kamusal düzeyde bu birliktelikle daha fazla imkana kosmaliyiz.
Bugün burada birlikte alinacak mesafelerin ilk adimini atiyoruz. Insallah bundan sonraki süreçlerde daha fazla bir araya gelerek bölgemize büyük kazanimlar saglariz” seklinde konustu.

Bu sinerji odalarimizi ileriye tasiyacak
Tuncay Sahin’in ardindan konusan TOBB Baskan Yardimcisi ve Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu, bölge odalarinin olusturdugu sinerjinin hem bulunulan bölgeyi hem de ülkeyi ilerilere tasiyacagina deginirken, bu platformlarda alinacak kararlarin daha üst kuruluslarda dile getirilerek bölgesel sorunlara çözüm aranacagini ifade etti.
Zeytinoglu, bölge oda ve borsa baskanlarinin talep ve önerilerini dinleyerek bu önerileri tek tek not etti. Yapilan konusmalarda kamu yatirimlari, tesvikler, etkili tanitimin önemi, finansal sorunlara kamu destekleri gibi konular ön plana çikarken, TOBB Baskan Yardimcisi Ayhan Zeytinoglu, bundan sonra yapilacak olan ilk bölge toplantisinda sorun ve çözüm önerilerinin dosyalastirilmasini ve bu dosyayi bizzat TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’na ileteceginin de sözünü verdi. 
Toplantinin sonunda TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nun yogun programlari nedeniyle katilamamasi dolayisiyla göndermis oldugu telegraf katilimcilara okundu.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri