TMO FINDIK STOKLARI PİYASAYA SÜRÜLMELİ

TMO FINDIK STOKLARI PIYASAYA SÜRÜLMELI

25.02.2019 Pazartesi günü Düzce Il Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü yetkilileri Borsa Baskanimiz Nurettin KARSLIOGLU ‘nu ziyaret etti.   Baskan  KARSLIOGLU,  Il Müdürü Necdet ÇIÇEK ve beraberindeki heyete, 28.02.2019 tarihinde Düzce’yi ziyaret edecek olan   Tarim ve Hayvancilik Bakani Bekir PAKDEMIRLI’ ye  iletilmek üzere Borsa ve üyelerinin sorunlari hakkinda bilgi verdi.      

  Ayni zamanda Istanbul Findik ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi ‘ de olan KARSLIOGLU,   Birlikçe ‘de ile getirilen TMO Findik Stoklarinin  piyasaya sürülmesi konusuna dikkat çekerek sunlari söyledi;

  “ Günümüz kosullarinda, finansmana erisim konusunda zorluklarla karsi karsiya olan firmalarimiz arz eksikliginin getirdigi olumsuzluklarinda etkisiyle taahhütlerini yerine getirememe riski ile karsi karsiya kalmistir. Ayrica bahse konu arz eksikligi sebebiyle rakip ülkelerin satmayip beklettigi stoklari daha degerli kilmasi, finansman sorunu olmayan yabanci sermayeli sirketleri avantajli duruma geçmesi, ülkemizin findik ihracatinin düsmesine ve istihdamda daralmanin olusmasi kaçinilmaz olacaktir.

Bu kapsamda, söz konusu olumsuz sartlarin bir an önce ortadan kaldirilmasi amaci ile Toprak Mahsulleri ofisinde mevcut olan 2017 ürünü yaklasik 800.000 ton kabuklu findik stokunun, ihraç kayitli olarak makul ve rekabetçi fiyatlarla hizla piyasaya satilmasi için gerekli düzenlemenin yapilmasina ihtiyaç duyulmaktadir. Üreticinin elinde findik bulunmadigi için, üretici kesimin de magduriyeti söz konusu degildir. Ayni zamanda , ülkemize döviz girdisi saglanacagi gibi, findik sektöründeki konumumuz da muhafaza edilmis olacaktir.”

Konunun Bakanliga iletilmek üzere TIM ve Düzce Ticaret Borsasi nezdinde yazismalar yapildigi. Ancak sehrimizi ziyaret edecek Tarim ve Hayvancilik Bakani Bekir PAKDEMIRLI’ ye  bir kez daha iletilmesinin etkili olacagi dile getirildi.

Facebook'ta Paylaş