VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası

Basbakan ve dokuz Bakanimizin katildigi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliginde gerçeklesen VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Surasinda Ilimizi temsilen konusma yapan Düzce Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskanimiz Nurettin KARSLIOGLU’ nun konusma metni asagidadir.

Ilk olarak, Ilimizde tarim ürünleri ve hayvansal ürünlerin degerlendirilmesi amaciyla tarimsal sanayinin gelistirilmesi ekonomik büyüme açisindan önemlidir.

Miras yoluyla arazi bölünmelerini  engeleyen yasayi çikardiginiz için tesekkür ederiz. Tarim alaninda Ilimize büyük katkilari olmustur. 

Ilimizde turizmin ve atil termal kaynaklarinin gelistirilmesi amaciyla özel çalisma yapilmasi gerekmektedir. 

Ilimiz cografi yapisi itibariyle çanak biçimindedir. Dolayisiyla hava kirliligi önemli bir tehdit olarak halk sagligini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzlugun ortadan kaldirilmasi için gerekli tedbirlerin alinmasi zorunludur. 

Kurulma hazirligi devam eden, organize sanayilerin tarim ve hayvancilik organize sanayi bölgesine dönüstürülmesini arz ederim.

Ikinci olarak, Düzce Ilinde faaliyet gösteren ancak merkezleri Düzce disinda bulunan firmalar dahil edildiginde toplam ihracaat 1 milyar dolari geçmektedir. ihracaatçi firmalarin ihracaat ile ilgili islemlerini Düzcede gerçeklestirmeleri için acil bir Gümrük Müdürlügü kurulmasi gerekmektedir.

Düzce Ilinin Istanbul uzak su havzasi olmasinin yarattigi mevzuata uyum zorluklari oda borsa üyelerinin karsilastigi en büyük zorluklardan biridir.

Bu konuyla ilgili olarak yasanan zorluklarin giderilmesi aritma yatirimlariyla ilgili hibe ve desteklerin verilmesi gerekmektedir. 

Üçüncü olarak, Ilçemiz Akçakoca ulasim konusunda yasanmakta olan sikintilar nedeniyle diger turizm bölgeleriyle rekabet etmekten uzaklasmistir. Bu durumun düzeltilmesi için; Akçakoca sahillerine yatay mahmuzlarin yapilarak denize girilebilmesi saglanmali bu yolla turizm mevsimi uzatilmalidir. 

Balikçi barinagi revize edilerek mendirek projesi yoluyla bölgenin marinaya dönüstürülmesi saglanmalidir. Karadeniz sahil yolu tamamlanmali Zonguldak- Istanbul demir yolu projesi yatirim programina alinmalidir. 

Ilimiz 10 yil içinde 9 Vali degistirmistir. Bu konuda istikrar saglanmasi temennisiyle Basbakan ve Bakanlarimiza arz edilmistir. 

Facebook'ta Paylaş