NEFES KREDİSİ

Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli Isletmelerin (KOBI) içinde bulundugu finansman sorunlarinin giderilmesine katki saglamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi liderliginde oda ve borsalarin katilimi ile kapsamli bir proje gerçeklesti.

Düzce Ticaret Borsasi nefes kredine kaynaklarindan yaptigi aktarim ile üyelerine daha çok kredi kullanabilme hakkini kazandirdi. Üyelerimiz Borsadan alacaklari faaliyet belgesi ile birlikte basvuru yaptiklarinda Deniz Bank ve Ziraat Bankasindan yillik %9,90 - aylik %0,83 faizle 1 yil vadeli kredi kullanabiliyor. Protokol geregi imzalanan bankalar tarafindan masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müstesarligi’nin talep edecegi kefalet basvuru bedeli ve komisyonu disinda herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecek. KOBI'ler TOBB Nefes Kredisi'ne basvurabilmek için öncelikle Borsa’dan 'TOBB Nefes Kredisi Basvurusu Içindir' ibareli faaliyet belgesi alacaklar. Bankanin talep edecegi kredi evraklari ile müracaat tamamlanacak.

Düzce Ticaret Borsasi Baskani Nurettin KARSLIOGLU “Daha fazla üyemizin kredi alabilmesi için kaynaklarimizi zorlayarak projeye kaynak aktardik. KOBI’lerimizin yasadigi finansal sorunlarin asilmasinda etkili olacagina inaniyoruz. Projenin ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. “ dedi.

Detayli bilgi için; http://tobb.org.tr/Sayfalar/201161212-NefesKresdisi.php

Facebook'ta Paylaş