KÜLLEME ÇALIŞTAYI

Hem fiyati hem de büyük bir tehlike arz eden “Külleme Hastaligi” ile gündemden düsmeyen findik konusu bu kez Düzce Ticaret Borsasi ve Istanbul Ihracatçilar Birliginin ortaklasa düzenledigi çalistayda ele alindi. Karadeniz'in en önemli geçim kaynagi olan findigin gelecegi için Düzce'de düzenlenen çalistaya katilan sektör temsilcilerine, uzmanlar tarafindan "Külleme Hastaligi"yla nasil mücadele edilecegi anlatildi. Çalistaya il disindan Ordu Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ziver KAHRAMAN ve T.C. Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ve Gida Kontrol Müdürlügü Bitki Sagligi Çalisma Grup Sorumlusu Yalçin OCAK ' da katildi. 

Açilis konusmalarini yapan Düzce Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nurettin Karslioglu ve Istanbul Findik ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ali Haydar Gören’in ardindan Baskanligini Prof. D.r. Ilhami KÖKSAL' in yaptigi findikta külleme çalistayi basladi.

Üretici ve tüccarlar tarafindan yogun katilimin gerçeklestigi çalistayda Prof. Dr. Fikret Demirci “Findikta Külleme” konusunda katilimcilari bilgilendirdi. “Külleme Hastaliginin Findik Alanlarindaki Cografi Dagilimi"ni katilimcilara aktaran Dr. Arzu Sezer ardindan “Findikta Yetistirici Gözüyle Külleme” konusunda Prof. Dr. Yesim Okay katilimcilara bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Nevzat Artik ise “Küllemenin Findik Kalitesine Etkileri” konusundaki verileri katilimcilara aktardi. Çalistay, katilimcilarin uzmanlara sorulariyla son buldu. 

 

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri