Düzce Sanayi Şurası

Düzce Sanayi Surasi

Düzce Sanayi Surasi 15 Ekim Cumartesi günü Düzce Ticaret ve Sanayi Odasinin ev sahipliginde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Faruk ÖZLÜ ve Bakanlik bürokratlarinin katilimi ile Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçeklesti. Düzce Ticaret Borsasi Meclis üyeleri ve Borsa personeliyle birlikte suraya katildi.

Düzce sanayicilerinin problemlerinin tartisildigi organizasyonda Borsamiz üyesi Karin Gida’nin yetkilisi Mehmet ALUÇ; findik fiyatlarindaki istikrarsizliginin sanayici üzerinde yarattigi olumsuz etkileri anlatti. Konunun çözümü için lisansli depoculuk siteminin kurulmasi gerektigini, bu konuda devletin destegini talep ettiklerini belirtti.

Konu hakkinda söz isteyen Düzce Ticaret Borsasi Meclis Üyesi Yasemin KARSLIOGLU lisansli depoculuk sisteminin 2012-2014 yillarinda pilot bölge olarak Ünye ve Düzce’de kuruldugunu, yeterli bilincin olusturulmamasi, bu dönemlerde findik rekoltesinin az olmasi sebebiyle lisansli depoculuga yeterli ilginin olmadigi ve kapatildigini ifade etti.

Dolayisiyla yeni kurulan lisansli depoculuk sisteminin oturmasi için yeterli süre taninmamistir dedi.

TOBB ve TMO öncülügünde Piyasa dengelerinin korunmasi amaciyla Lisansli depoculuk ve Ürün Borsaciliginin tekrar hayata geçirilmesi çalismalarinin tekrar baslamasinin memnuniyet verici oldugunu ifade ederek sistemin bir an önce faaliyete geçmesini beklediklerini, sistemle ilgili gerekli alt yapiya Düzce Ticaret Borsasinin sahip oldugunu belirtti.

Karslioglu sözlerine “Tarim alanimizin % 50 sini olusturan findik bahçelerinde verim ve kaliteyi artiracak projeler ile Tarim ve Gida sektörüne yatirimlarin daha fazla desteklenmesini talep etmekteyiz diyerek,

Gelecekte Dünyanin ve Ülkemizin en büyük sorununun artan nüfus olacagina dikkat çekerek en önemli seyin beslenme oldugunu unutmamaliyiz diyerek sözlerini bitirdi.

Ayrica findik sektörünün diger sorunlarini içeren dosya bakana sunuldu.

Bakan Faruk ÖZLÜ konunun takipçisi olacaklarini ifade etti.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri