Türkiye Bankalar Birliği İstişare Toplantısı

Kocaeli'de TBB ve TOBB isbirliginde TOBB baskani sayin Rifat Hisarciklioglu ve Banka Genel Müdürlerinin katilimi ile yapilan Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantisina Yönetim Kurulu Baskanimiz sayin Nurettin KARSLIOGLU katildi.
Toplanti öncesinde basina açiklamada bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, “TBB ile TOBB, birlikte bir ilki gerçeklestiriyoruz. Anadolu’da diyalog güçlendirme toplantilari düzenliyoruz” dedi.

Denizli, Konya, Izmir, Istanbul, Kayseri, Diyarbakir ve Adana’dan sonra simdi Kocaeli’nde toplandiklarini belirten Hisarciklioglu sunlari kaydetti: “Kocaeli’nin yaninda Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartin is dünyasi da burada. Bankalarimiz, reel sektörün dertlerini dinlemek için sahaya indi. Basta bu ise öncülük eden TBB Baskani sayin Hüseyin Aydin olmak üzere, hepsine tesekkür ediyoruz”.

Bu toplantilarla reel sektör ile finans sektörünün birbirini daha iyi anladigini ve ortak çözümler gelistirdigini vurgulayan Hisarciklioglu, “bu sikintili süreci birlikte çalisarak atlatacagiz. Her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu kapsamdaki önerilerimizi hükümete ilettik, iletiyoruz. Reel sektörün ve özellikle de KOBI'lerin finansmana ulasma imkânlarinin açik tutulmasi, hayati önemde” dedi.

Hisarciklioglu, son dönemde ekonomide olumlu gelismeler oldugunu, ancak ekonomideki canlanmanin, henüz istedikleri noktada olmadigini söyledi.

4 sektörde vergi indirimlerinin hayata geçtigine deginen Hisarciklioglu, bu önlemlerin piyasalara moral verdigini söyledi.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri