ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMI

Artan enflasyonun, hem alim gücü düsen vatandaslarimizi, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle  firmalarimizi   olumsuz etkilemis,  bu sikintilari asmak için Hazine ve Maliye Bakanligimiz tarafindan baslatilan Enflasyonla Mücadele Programina destek vermek amaci ile Düzce Ticaret Odasinda, Düzce Ticaret Borsasi ve DESOB’ un da katildigi ortak bir basin toplantisi düzenlenmistir.

Düzce Ticaret Odasi Baskani tarafindan okunan ortak basin açiklamasi metni asagidaki gibidir.

Fiyat istikrari makro ekonominin durumunu yansitan en önemli göstergelerden biridir.

Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrari konusunda da çarpici bir iyilesme elde etmis, enflasyonun tek haneli seviyelere düsmesi saglanmistir.

Son dönemde döviz kurlarinda yasanan olagandisi hareketlerin de etkisiyle enflasyon orani yeniden çift haneler çikmistir.

Artan enflasyon hem alim gücü düsen vatandaslarimizi, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarimizi olumsuz etkilemektedir.

Tüm bu sikintilari asmak için, Hazine ve Maliye Bakanligimiz tarafindan hazirlanan ve Bakanimiz Sayin Berat Albayrak’in liderliginde baslatilan Enflasyonla Mücadele Programini son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek basina kamu, ne de tek basina özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.

Enflasyonla mücadele ayni zamanda issizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.

Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir durus sergileyerek, elini tasin altina koymaktadir.

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda oldugu gibi bu konuda da ülke çapinda ortak bir dayanisma içindedir.

81 il ve 160 ilçede Odalarimiz ve Borsalarimiz Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarimizin en genis sekilde katilimi için çalisma baslatmaktadir.

Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tük kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur.

Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaslarimiza kadar, tüm Türkiye olarak ayni hedefe kenetlenmeliyiz.

Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacagimiza eminiz.

Hem firmalarimizin hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en genis sekilde katilacaklarina inancimiz tamdir.

Biz de, Düzce Ticaret Borsasi olarak siz degerli basin mensuplarimiz kanaliyla, tüm Oda/Borsa üyelerimizin destegini ve bu kampanyaya katilimlarini rica ediyor ve bekliyoruz.

Inaniyorum ki, Düzce olarak gereken fedakârligi gösterip, ülkemiz ve milletimiz için baslatilan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacagiz.

Kamu ve özel sektör arasindaki bu güçlü koordinasyon ve istisareyle, içinden geçtigimiz bu zorlu süreci de geride birakacagiz. 15.10.2018

Facebook'ta Paylaş