TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI A.Ş. (TÜRIB) YATIRIMCI KAYIT IŞLEMLERİ HK.

5174 sayili "Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile Odalar ve Borsalar Kanunu"nun 53 üncü maddesi çerçevesinde tanzim edilen 27.02.2017 tarih ve 2017/9986 sayili Bakanlar Kurulu kararina istinaden Elektronik Ürün Senetleri'nin (ELÜS) tek bir borsa çatisi altinda islem görebilmesini teminen 2018 yilinda kurulusu gerçeklestirilen Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi A.S.'nin (TÜRIB) 2019 yili Haziran ayi içerisinde faaliyete geçmesine iliskin çalismalarin son asamasina geldigi bildirilmistir.

TÜRIB'in faaliyete geçmesini takiben tüm ELÜS alim satim islemleri yalnizca TÜRIB bünyesinde yapilacak, ELÜS'lerin alim satim islemleri yatirimcilar tarafindan araci olmaksizin http://www.turib.com.tr adresinden erisilecek "TÜRIB Islem Platformu" üzerinden dogrudan emir girme yoluyla gerçeklestirilecektir.

TÜRIB faaliyete geçtiginde yatirimcilarin ELÜS islemlerine herhangi bir kesintiye ugramadan devam edebilmesi için TÜRIB'e kayit olmasi gerekmektedir. ELÜS islemi gerçeklestirmek isteyen yatirimcilar, TÜRIB'e kayit için asagida yer alan tüm bilgi ve belgelerle birlikte TÜRIB ile acentelik sözlesmesi imzalamis olan Izmir Ticaret Borsamiza basvurmak suretiyle kayit altina alinacaktir. Yatirimcinin kaydi Borsamiz tarafindan asagida yer alan belgelerin TÜRIB sistemine girisi yapilarak gerçeklestirilecektir.

Bu nedenle, ELÜS alim - satimi yapmak isteyen yatirimcilarin, TÜRIB'e kayit için asagida yer alan tüm bilgi ve belgelerle birlikte Izmir Ticaret Borsamiza basvurmalari önemle duyurulur.

Yatirimcilar, TÜRIB sistemindeki bilgilerini güncellemek istediklerinde söz konusu degisiklikleri Borsamiz vasitasiyla yapabilecektir.

Gerçek Kisiler Kayit Için Gerekli Evraklar:
- Nüfus Cüzdani fotokopisi
- Adres teyidi için geçerli sayilan belgelerden herhangi biri (ikametgah ilmühaberi, fatura vb.)
- Gerçek Kisi Müsteri Tanima Formu (Ek/2veya vekil tayini halinde Ek/3-b
- Araci Kurum veya Banka'dan alinacak yatirim hesabini gösterir belge
- Yatirimci Aydinlatma, Onay ve Taahhüt Metni (Yatirimci Taahhütnamesi) (Ek/4

Tüzel Kisiler Kayit Için Gerekli Evraklar:
- Kurulus ilaninin yer aldigi Ticaret Sicil Gazetesi örnegi
- Ticaret Sicilinden alinan Faaliyet Belgesi örnegi
- Vergi Levhasi örnegi
- Imza Sirküleri
- Tüzel Kisi Müsteri Tanima ve Temsilci Tayin Formu (Ek/3-a
- Temsilci atanmasina iliskin Sirket’in yetkili organi tarafindan alinan karar
- Araci Kurum veya Banka'dan alinacak yatirim hesabini gösterir belge
- Yatirimci Aydinlatma, Onay ve Taahhüt Metni (Yatirimci Taahhütnamesi) (Ek/4