MARMARA BÖLGE TOPLANTISI TOBB'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Marmara Bölge toplantisi TOBB’da gerçeklestirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Bölge Toplantilari, Marmara Bölgesi ile tamamlandi. Borsamizi temsilen Genel Sekreterimiz Havva Firkan KOMIT toplantiya  katildi. TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, istisarelerde bulunmak için biraraya geldiklerini vurgularken, oda ve borsalarin, üyelerine yaptiklari hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunmalarini ve is dünyasinin bu imkanlardan yararlanmasini istedi.​

Toplantida makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarinin degerlendirmesi gibi konularda genis sunumlar yapildi.

Dünya ekonomilerin büyüme yolunda olduguna isaret eden Hisarciklioglu özellikle krizden bu yana ilk defa Avrupa’nin da önemli büyüme sagladigini anlatti. Bu büyüme egilimlerinin ticareti artirma ve yeni yatirimlar için önemli firsatlar dogurabilecegini bildiren Hisarciklioglu, Türkiye ekonomisindeki yüzde 5’lik büyümenin de sevindirici ve ümit verici oldugunu kaydetti. TOBB Baskani Hisarciklioglu, büyümenin önümüzdeki diger çeyrek dilimlerde de devam edecegine inandiklarini söyledi.

Hisarciklioglu oda ve borsalarin taleplerinin hükümet tarafindan dikkate alinarak hayata geçirildiginden bahsederken, alinan bu ekonomik tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye basladiginin altini çizdi.  

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a istihdam konusunda bir söz verdiklerini hatirlatan Hisarciklioglu, 1 yilda 1,5 milyon kisiye istihdam saglamayi hedef koyarken, 6 ayda 1 milyon 200 bin istihdam rakamina ulastiklarinin altini çizdi. (09 Temmuz 2017)

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri