Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Oda ve Borsalarda göreve yeni atanan genel sekreterlere uyum eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Oda ve Borsalarda göreve yeni atanan genel sekreterlere uyum egitimleri düzenlemeye devam ediyor.

20-21 Kasim 2015 tarihlerinde düzenlenen uyum egitimde genel sekreterlere hitaben konusan TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, Oda ve Borsalarin Anayasa’nin 135. Maddesi kapsaminda kurulan “kamu kurumu niteliginde meslek kurulusu” sifatiyla özel sektörün temsilcileri oldugunu hatirlatti.

 

Saraçöz, “Biz genel sekreterler kanun ve yönetmelikleri bilmek ve uygulamakla mükellefiz. Baskan ve yönetimler bunlari bilmek zorunda degil; onlari güzel bir üslupla bilgilendirmemiz ve yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

2013 yilinda Odalarda ve Borsalarda yapilan seçimlerden sonra göreve gelen genel sekreterlere daha önce 14–15 Kasim 2013, 4–5 Eylül 2014 ve 16–17 Subat 2015 tarihlerinde uyum egitimleri düzenlendi.

 

Uyum egitimlerinde TOBB statü, görev, hizmet ve faaliyetleri genel ve birim bazinda TOBB yönetici ve uzmanlarinca ele alinirken, TOBB ETÜ, TEPAV ve TOBB ETÜ SEM de Oda ve Borsalara yönelik yürüttükleri faaliyetleri sundu. 

Facebook'ta Paylaş