Oda ve Borsa'dan Darbecilere Kınama

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birligine ve demokrasimize karsi gerçeklestirilen darbe tesebbüsü sonrasinda, tepkimizi yeniden göstermek ve Türk is dünyasi olarak düsüncelerimizi paylasmak için Türkiye geneli tüm Oda ve Borsalar yönetim kurullarinin katilimlariyla, Düzce TSO ve Düzce TB katilimiyla odamiz toplanti salonunda basin toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi  Yönetim Kurulu Baskani Fahri Çakir, Düzce Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nurettin Karslioglu, Düzce TSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Abdülkadir Albayrakoglu, Düzce TB Meclis Baskani Rahmi Solak ile Meclis Baskan Yardimcisi Bilal Mutlu, Düzce TB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Kemal Genç, Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Gökçe, Hayati Egilmez ve Murat Saydam, Düzce TB Yönetim Kurulu Üyeleri Sefik Kaya ve Mehmet Sözer, Düzce TB Meclis Üyeleri  Kerim Erdogan, Tahir Gülbahar, Düzce TSO Genel Sekreter Vekili Ayten Nursel Kocadag ile Düzce TB Genel Sekreteri Havva Furkan Komit katildilar.

Basin açiklamasini Düzce TSO Yönetim Kurulu Baskani Fahri Çakir yapti. Çakir'in açiklamasinda;
" Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi ile Düzce Ticaret Borsasi olarak karsinizdayiz. Türkiye’de özel sektörün tamamini temsil eden TOBB ve 365 oda - borsa olarak 81 ilde, bu ortak açiklamayi ayni anda yapiyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarimiz, demokrasimize kasteden alçakça bir saldiriyi önlemistir. Halkimiz, sandiga ve demokrasiye sahip çikmistir.

Darbe girisimi haberleri ortaya çiktigi gece, birligimiz ve oda - borsa camiasi olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkismanin basarisizliga ugramasi, Türk milletinin birlikte durusu, kararli tutumu ve demokrasiye sahip çikma iradesiyle mümkün olmustur. Ülkemizin bütün kurumlarinin, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basin kuruluslarimizin, demokrasiyi sahiplenmis olmasindan herkes büyük mutluluk duymalidir. Demokrasi düsmanlarina karsi iktidari ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdigi birlik, beraberlik ve kararli durus, en büyük takdiri hak etmektedir. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz, Meclis Baskanimiz, Basbakanimiz ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karsisinda dik duruslarindan dolayi yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüs darbecilerin saldirilarina büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanina bir kez daha hatirlatan meclisimizle gurur duyuyoruz.

Bu darbe girisimi karsisinda direnen, tavir sergileyen herkese, basta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nin serefli mensuplarina, gönül dolusu tesekkür ediyoruz. Onlara minnettariz. Ama en çok, darbecilerin silahlari karsisinda kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kivanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandiktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi disinda bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmis bu terörist çetenin tamamen ortaya çikartilmasini ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatini kaybeden kahraman sehitlerimize Allah’tan rahmet, kiymetli ailelerine sabirlar, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Milletimiz onlari daima minnetle ve rahmetle anacaktir.

Allah’a sükür milletimizin sagduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’in yardimiyla bu belayi, bu fitneyi durdurduk. Bu serden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberligimizi güçlendirerek çiktik. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda saglanan bu büyük mutabakatin degerini bilmeliyiz. Simdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarilmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayiz. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzagina düsmeyecegiz. Is dünyasi olarak daha fazla çalisma, üretme, istihdam saglama zamani diyoruz. Geçmiste oldugu gibi, bugün de, yarin da TOBB ve 365 oda-borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edecegiz. Ülkemizin birligine, kardesligimize ve demokrasimize karsi olanlarin da karsisina dikilecegiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalisacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine tasiyacagiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir” sözünü hep aklimizda tutarak; ülkemiz için durmadan çalismaya, üretmeye devam edecegiz.

Yeter ki birlik ve beraberligimizin kiymetini aklimizdan çikarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanip, güvenelim. Bu vesileyle halkin iradesi disinda hiçbir iradeyi tanimayacagimizi, demokrasiden vazgeçmeyecegimizi ve darbe girisimlerini kabul etmeyecegimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de variz. Demokrasi varsa hepimiz variz. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acilar yasatmasin.
Kamuoyuna saygiyla duyururuz" dedi.

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri