FINDIK 2025 SEKTÖR RAPORUNUN ÇEVİRİSİ VE BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMİ

FINDIK 2025 SEKTÖR RAPORUNUN ÇEVIRISI VE BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMI

Düzce Ticaret Borsasi tarafindan  Dogu Marmara Kalkinma Ajansi (MARKA)’na sunulan ve 2017 Teknik Destek Programi kapsaminda kabul gören “Findik 2025 Sektör Raporunun Çevirisi ve Bölge Açisindan Önemi” isimli projenin kapanis toplantisi  20.12.2017 Çarsamba günü  yapildi.

 Düzce Ticaret Odasi Konferans Salonu’nda düzenlenen proje açilisina Düzce Vali Yardimcisi Hasan Ruhi Yaylaci, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Semsettin Yenersoy, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Necdet Çiçek, Düzce Ticaret Borsasi Baskani Nurettin Karslioglu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Egilmez ve Genel Sekreteri Ayten Nursel Kocadag, Akçakoca Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Nazim Pazvant, MARKA Düzce Müdürü Ibrahim Pehlivan ve önde gelen  borsa üyesi firma temsilcileri katildi. Proje tanitimi öncesi bir konusma yapan Düzce Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nurettin Karslioglu, Düzce’nin kalkinmasi yönünde her türlü çalismaya destek verdiklerini söyleyerek, açilisini yaptiklari projeye sagladiklari isbirliginden dolayi ajans yetkililerine de tesekkür etti. 

Karslioglu söyle konustu: “Borsamiz kurulmasindan bugüne kadar Düzce’nin bölgenin kalkinmasi yönünde yapilan her türlü çalismaya destek verdik ve öncülük ettik. Üyelerimizin önünü açmak ve Düzce findigini tüm dünyaya tanitmak ve hak ettigi degeri almasi adina birçok faaliyete katildik. Konuyla ilgili kurulus ve birliklerin yönetiminde yer alarak bölgemizin sesinin daha gür çikmasi için ne gerekiyorsa yaptik. Son yillarda ülkemizin hibe, tesvik ve destekleriyle bu sektöre güç veren kurumlari Ekonomi Bakanligi, KOSGEB, Tarim Bakanligi ve kalkinma ajanslari gibi kurumlar ile isbirligimi arttirarak üyelerimizin söz konusu destekleri hakkinda bilgi sahibi olmalari ve azami ölçüde bu desteklerden faydalanmalari adina çalismalar yürüttük. Bugün bizleri burada bulusturan projemizde bölgemizin kalkinma ajansi olan Dogu Marmara Kalkinma Ajansi’nin destegiyle tamamlanmis bir projedir. Bu isbirliginden dolayi ajans yetkililerine de çok tesekkür ediyorum. Findik sektörünün dünyadaki 2025 yilina kadar durumunu öngören bir arastirmayi içeren bu raporu Ekonomi Bakanligimizin ihracata verdigi destekler kapsaminda satin aldik.”   dedi. 20.12.2017
 

Facebook'ta Paylaş

Diğer Haberler

2018 Yılı Haberleri

2017 Yılı Haberleri

2016 Yılı Haberleri